نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorدارابی, مسعود
dc.contributor.authorراثی پور، طناز
dc.date.accessioned2018-07-16T04:57:53Z
dc.date.available2018-07-16T04:57:53Z
dc.date.issued1393
dc.identifier.urihttp://192.168.127.9:8080/xmlui/handle/123456789/28338
dc.description.abstractضایعات واکنشی بافت نرم دهان، شایع ترین ضایعات حفره ی دهان هستند. در واقع همه ی آن ها در نتیجه ی هیپرپلازی واکنشی بافت همبند در پاسخ به تحریکات موضعی ایجاد می شوند. اسیدهای چرب از طریق تغییر در فعالیت های سلولی مانند تغییر دادن فعالیت رسپتور، سیگنال دادن و یا فعال کردن فاکتورهای نسخه برداری و تولید مدیاتورهای لیپیدی مانند پروستاگلاندین ها و لکوترین ها در ایجاد هیپرپلازی نقش دارند. هدف این مطالعه بررسی تفاوت ترکیب اسیدهای چرب مختلف در بافت های واکنشی حفره ی دهان با بافت حاشیه ی سالم بود. روش کار: بافت های واکنشی و حاشیه ی سالم 27 بیمار در این مطالعه بررسی شد. نمونه ها به صورت paird از هر بیمار جمع آوری شدند. ترکیب اسیدهای چرب توسط روش گاز کروماتوگرافی تعیین شد و پروفایل به دست آمده بین ضایعات واکنشی و بافت حاشیه ی سالم مقایسه شد. یافته ها : تفاوت معنی داری بین میزان اسید های چرب (02/0p =) myristic acid ، (01/0p) palmitoleic acid ، (01/0p <) linoleic acid ، (02/0p =) stearic acid و (01/0p <) arachidonic acid بافت های واکنشی و حاشیه ی سالم یافت شد. مقدار steatric acid (8/1 برابر) و arachidonic acid (4/1 برابر) در بافت های واکنشی افزایش یافته بود درحالی که مقدار myristic acid (8/0 برابر) ، palmitoleic acid (59/0 برابر) و linoleic acid (82/0 برابر) کاهش یافته بود.در بیماران مورد مطالعه شاخص توده ی بدنی با میزان (42/0r= ،03/0 p=) linoleic acid بافت های حاشیه ی سالم و (42/0r= ،03/0 p=) palmitoleic acid بافت های واکنشی مرتبط بود. نتایج مطالعه بیانگر ارتباط بین محل زندگی بیماران مراجعه کننده و میزان اسید چرب (19/0-r= ،36/0 p=) trans palmitoleic acid در بافت های واکنشی می باشد، به طوری که میزان آن در بیماران روستایی بالا بود. نتیجه گیری : ترکیب برخی از اسیدهای چرب به ویژه افزایش stearic acid و arachidonic acid و کاهش myristic acid ، palmitoleic acid و linoleic acid در بافت های واکنشی حفره دهان متفاوت است. بنابراین به نظر می رسد که تغییر ترکیب اسیدهای چرب بافتی نقش مهمی در پاتولوژی بافت های واکنشی حفره ی دهان دارد.
dc.language.isoفارسی
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده دندانپزشکی
dc.titleبررسی ترکیب اسیدهای چرب در بافت های واکنشی حفره دهان
dc.typeپایان نامه
dc.contributor.supervisorمسگرزاده, علی حسین
dc.identifier.docno602235
dc.identifier.callno1439
dc.description.degreeدکترا


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم