نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorفرامرزی, الناز
dc.contributor.authorآیناز تبدیلی
dc.date.accessioned2018-07-16T04:56:04Z
dc.date.available2018-07-16T04:56:04Z
dc.date.issued1395/12/21
dc.identifier.urihttp://192.168.127.9:8080/xmlui/handle/123456789/28063
dc.description.abstractمقدمه : یکی از عوارض نسبتاَ شایع که به دنبال انجام جراحی ارتوگناتیک در بیماران مشاهده می شود، کاهش وزن می باشد. کاهش وزن از عوامل تاثیر گذار بر ایجاد و شیوع عوارض جانبی ناشی ازجراحی و مدت زمان بهبودی در بیماران است . مطالعه حاضر با هدف تعیین روند تغییرات ایندکس توده بدنی و دریافت غذایی در بیماران تحت جراحی ارتوگناتیک در روزهای بستری تا اتمام فیکساسیون فکی انجام گردید. مواد و روشهااین مطالعه کارآزمائی بالینی قبل و بعد بود که تعداد 36 بیمار به روش نمونه گیری آسان و دردسترس مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران فاقد بیماری هایی زمینه ای مانند دیابت فشار خون بالا مشکلات قلبی کلیوی و ریوی بوده و در رده سنی 50-18 سال قرار داشتند. ابتدا رضایت نامه کتبی از بیماران دریافت گردید. اطلاعات دموگرافیک بیماران شامل سن، جنسیت، نوع جراحی و علت مراجعه با استفاده از پرسشنامه تکمیل شد. در روز بستری قد و وزن بیمار اندازه گیری شد، سپس وزن بیماران در روز ترخیص و باز شدن فک نیز اندازه گیری شد. میزان دریافت غذایی با استفاده از پرسشنامه 24 ساعت یاد آمد در روزهای بستری ترخیص و اتمام Inter Maxillary Fixation بررسی شد. سپس میزان پروتئین, چربی و کربوهیدرات توسط نرم افزارNutritionist IV تعیین شد. همچنین یک سری توصیه های تغذیه ای برای بیماران ارائه گردید. نتایج مطالعه با استفاده از نرم افزار spss 20 و آزمون Repeated measures ANOVAتحلیل گردید. نتایجنتایج نشان داد که از زمان بستری تا زمان اتمام فیکساسیون بطور معنی داری روند نزولی در میزان BMI وجود دارد (001/0Pvalue<). بطوریکه کاهش 09/2 واحدی در میزان BMI مشاهده شد. میزان پروتئین دریافتی، چربی دریافتی و انرژی دریافتی از زمان بستری تا زمان اتمام فیکساسیون کاهش معنی داری داشت(001/0P-value<). ولی میزان کربوهیدرات دریافتی در مدت فیکساسیون کاهش معنی داری نشان نداد (001/0P-value<).نتیجه گیریجراحی ارتوگناتیک باعث کاهش معنی دار در میزان شاخص توده بدنی بیمار می گردد. همچنین دلیل این کاهش وزن، می تواند به دلیل کاهش دریافت چربی، پروتئین وکالری در غذای بیمار باشد. بنابراین انجام مداخلات تغذیه ای می تواند در این زمان کوتاه عوارض جراحی را بطور معنی داری کاهش داده و به روند درمانی لطمه ای وارد نسازد. هرچند مطالعات نشان دادند که ارجاع بیماران به كارشناس تغذیه جهت دریافت مشاوره بسیار کم می باشد.
dc.language.isoفارسی
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده دندانپزشکی
dc.titleبررسی روند تغییرات ایندکس توده بدنی و دریافت غذایی در بیماران تحت جراحی ارتوگناتیک درروزهای بستری تا اتمام فیکساسیون فکی
dc.typeپایان نامه
dc.contributor.supervisorمسگرزاده, علی حسین
dc.identifier.docno602704
dc.identifier.callno63/الف
dc.description.disciplineدندانپزشکی
dc.description.degreeدکترای عمومی


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم