Show simple item record

dc.contributor.advisorسیدنژاد, فرشاد
dc.contributor.authorپرهیزكار، طاهره
dc.date.accessioned2018-07-16T04:55:29Z
dc.date.available2018-07-16T04:55:29Z
dc.date.issued1395/6/29
dc.identifier.urihttp://192.168.127.9:8080/xmlui/handle/123456789/27990
dc.description.abstractسرطان ناحیه سر و گردن -که پنجمین سرطان شایع در جهان است-دلالت بر تومورهای اولیه ای دارد که از ناحیه لب، حفره دهان، حلق، بینی، سینوس های پارانازال،گوش داخلی و حنجره منشا می گیرد. یکی از پیامدهای مهمی که سرطان های سرو گردن دارند و اغلب مورد بی توجهی قرار می گیرد سوءتغذیه است. ریسک سوءتغذیه ممکن است در درازمدت ادامه پیدا کند. عوارض جانبی کمورادیوتراپی از جمله: موکوزیت ، خشکی دهان ،تغییر در حس چشایی و بویایی در بیماران مبتلا به سرطان سروگردن در طی درمان و بلافاصله بعد ازکامل شدن درمان شایع است .مواد و روش ها: مطالعه از نوع توصیفی می باشد.در این مطالعه تعداد 37 نفر از افراد مراجعه کننده به بخش پرتودرمانی بیمارستان شهید مدنی تبریز که به علت سرطان سروگردن کاندیدای دریافت کمورادیوتراپی بودند، شرکت داشتند. در دو مرحله قبل از شروع کمورادیوتراپی و بعد از اتمام کمورادیوتراپی، وضعیت تغذیه ای بیماران با استفاده از پرسشنامه MNA بررسی شد. داده ها وارد SPSS نسخه 16 شدندو برای تعیین توزیع نرمالیته داده ها از آزمون کولموگراف-اسمیرنوف استفاده شد. جهت مقایسه وضعیت تغذیه ای بیماران قبل و بعد از کمورادیوتراپی، با توجه به نرمال بودن توزیع داده ها،از آزمون Paired T Test استفاده شد.یافته ها: به طور کلی میانگین سنی شرکت کنندگان مطالعه ما 9.6±49.08 به دست آمده است. با ارزیابی وضعیت تغذیه ای قبل از شروع کمورادیوتراپی، 19 نفر معادل 51.4% از بیماران فاقد سوتغذیه بودند و 18 نفر از بیماران معادل 48.6% دچار سوتغذیه یا در ریسک ابتلا به سوتغذیه بودند. بعد از اتمام کمورادیوتراپی، تعداد بیماران دارای وضعیت تغذیه ای نرمال به 10 نفر معادل 27% و تعداد افراد دچار سوتغذیه یا در ریسک ابتلا به سوتغذیه به 27 نفر معادل 73% رسید.بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه با توجه به نتایج می توان چنین نتیجه گرفت که به طور کلی بعد از درمان کمورادیوتراپی درصد بیماران مبتلا به سوتغذیه نسبت به قبل درمان بیشتر شده است.در نتیجه توجه به وضعیت تغذیه ای بیماران مبتلا به سرطان سروگردن در ابتدا و خصوصا بعد از درمان باید به عنوان یک اصل اساسی جهت بهبود کیفیت زندگی بیماران در نظر گرفته شود که این امر را میتوان با ارایه مشاوره های تغذیه ای میسر نمود.
dc.language.isoفارسی
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده دندانپزشکی
dc.titleروند وضعیت تغذیه در بیماران مبتلا به سرطان سرو گردن طی دوره کمورادیوتراپی در بخش پرتودرمانی بیمارستان شهید مدنی تبریز در سال 95-94
dc.typeپایان نامه
dc.contributor.supervisorفتاحی, شیرین
dc.identifier.docno602642
dc.identifier.callno1604
dc.description.disciplineدندانپزشكی
dc.description.degreeدكترای عمومی


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record