نمایش پرونده ساده آیتم

dc.date.accessioned2018-07-15T07:08:14Z
dc.date.available2018-07-15T07:08:14Z
dc.date.issued1374
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/27714
dc.description.abstractگیاهان جنس Artemisian یا درمنه، یک گروه نسبتابزرگ متعلق به خانواده کاسنی شامل 300 گونه منحصر به فرد از گیاهان دارویی و معطر می باشند که بیشتر در نیمکره شمالی یافت میشوند . در طب سنتی از گونههای مختلف این جنس برای دفع کرم و به عنوان التیام دهنده استفاده می شود. گیاهA.fragrans یا درمنه معطر در نواحی مختلف آذربایجان شرقی نیز رشد می کند.تاکنون در این گیاه حضور چند ژرماکرانولید و سزکوئی ترپن لاکتونی گزارش شده است.هدف از این پژوهش شناسایی ترکیبات شیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی گیاه Artemisia fragrans بومی مناطق شمال غرب کشور می باشد.روش کارو مواد پس ازجمعآوری گیاه،اندام هوایی آن خشک و توسط آسیاب برقی پودر گردید. مقدار100 گرم از پودر به وسیله دستگاه کلونجز و به کمک آب، اسانس گیری شد.سپس بر روی اسانس حاصل، تست آنتی اکسیدان به روش DPPHصورت پذیرفت و با دستگاه GCMSاجزا آن مورد بررسی قرار گرفت. مقدار 100 گرم دیگر از پودر برای بررسی ترکیبات غیر فرار، به وسیله دستگاه سوکسله و به کمک حلال های n هگزان، دی کلرومتان و متانول عصاره گیری شدو بر روی هر یک تست آنتی اکسیدان انجام گرفت . مقدار 2 گرم عصاره خشک nهگزانی، به کمک VLC فراکسیونه شدو فراکسیون 80 آن به وسیله TLCپره پراتیو خالص سازی گردید و مواد موجود جداسازی شدند.سپس مقدار 2 گرم از عصاره خشک متانولی توزین و بر روی Seppack ODS بوسیله مخلوط های ( 20، 40 ، 60 ، 80 ، 100 ،) متانول و آب انجام شد. سپس فراکسیون های20 و 40 درصد به دست آمده به وسیله HPLCپره پراتیو با استفاده از ستون ODS خالص سازی شدند . نتیجه گیری ماده اصلی اسانس کامفر( 57.9) میباشد که مقدار آن با گزارشات قبلی (1و 8سینئول به عنوان ماده اصلی) متفاوت است و می تواند ناشی از شرایط متفاوت رشد گیاهی باشد . اسانس حاصل دارای فعالیت آنتی اکیسدانینسبتا ضعیفی می باشد. بررسی 7 ماده خالص به دست آمده از فراکسیون 80 عصاره n هگزانی اشاره به حضورالکلهای چرب در این عصارهمی نماید.آنالیز فراکسون های20 و 40درصد به دست آمدهازعصاره متانولی اندام گیاه A.fragras به وسیله HPLC پره پراتیوبافازمعکوس منجربهجداسازی 2 فلاوونوئید گلیکوزیله و یک دی پپتید گردید.باتوجه به شناسایی دو فلاوونوئید آنتی اکسیدانی و مشاهده فعالیت آنتی اکسیدانی دراین گیاه،این ترکیبات میتوانند دراین فعالیت نقش داشتهداشتهباشند.همچنین با شناسایی یک دی پپتید سمی برای مطالعات سمیت در آینده فراهم می گردد.
dc.language.isoفارسی
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازی
dc.titleبررسی ترکیبات شیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی گیاه Artemisia Fragrans
dc.typeپایان نامه
dc.contributor.supervisorدل آذر, عباس
dc.identifier.docno602484
dc.identifier.callno3287
dc.description.disciplineداروسازی
dc.description.degreeدکترا


فایلهای درون آیتم

فایلهاسایزفرمتنمایش

هیچ فایل مرتبطی وجود ندارد

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم