Show simple item record

dc.date.accessioned2018-07-15T07:08:03Z
dc.date.available2018-07-15T07:08:03Z
dc.date.issued1383
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/27676
dc.description.abstractلاکتوز یکی از متداول ترین مواد جانبی جهت استفاده در قرص و کپسولسازی است ولی به دلیل خواص میکرومریتیک ضعیف، استفاده ازآن در کمپرسیون مستقیم دارای مشکلات زیادی است. برای رفع این مشکلات میتوان لاکتوز را به صورت کروی متبلور کرد. هدف ازاین پژوهش، اصلاح خواص میکرومریتیک لاکتوز به روش تبلور کروی میباشد تا بتوان آن را در کمپرسیون مستقیم به کار برد. تبلور کروی لاکتوز به روش استفاده از ناحلال صورت گرفت. آب به عنوان حلال و الکل نیز به عنوان ناحلال مورد استفاده قرار گرفت. متغیرهای عملی آزمایش عبارت بودند از: نسبت حلال به ناحلال (1،083،07)، اختلاف دما، سرعت اضافه کردن اتانول که با تغییر هریک از آنها مجتمعهای بلوری با خواص متفاوتی بدست آمد. قابلیت ریزش مجتمع های کریستالی بوسیله اندازه گیری زاویه سکون(از42 درجه به 26 درجه) و شاخص کار (از 33به15) مورد بررسی قرار گرفت و به طور قابل ملاحظهای نسبت به لاکتوز اولیه، بهبود یافت. قابلیت فشردگی مجتمع های بدستآمده نیز به وسیله اندازه گیری دانسیته متراکم مطابق معادلههای Kuno,Kawakita مورد مقایسه قرار گرفت. و دراین مورد نیز پیشرفت قابل ملاحظهای نسبت به لاکتوز اولیه مشاهده شد. قرص های بدست آمده از مجتمع های بلوری نیز سختی مناسبی داشتند که این نشان از کمپرس پذیری بهتر آنها نسبت به لاکتوز اولیه است. در نتیجه، با بهبود خصوصیات میکرومریتیک بلورهای تجمع یافته، نظیر قابلیت ریزش، قابلیت فشردگی و کمپرس پذیری می توان مجتمع های کروی را به عنوان مادهاولیه مناسبی جهت استفاده در کمپرسیون مستقیم بکار برد.
dc.language.isoفارسی
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازی
dc.titleبررسی تاثیر شرایط کریستالیزاسیون در رفتار کریستالی لاکتوز
dc.typeپایان نامه
dc.contributor.supervisorبرزگر جلالی, محمد
dc.identifier.docno602439
dc.identifier.callno3262
dc.description.disciplineداروسازی
dc.description.degreeدکترا


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record