نمایش پرونده ساده آیتم

dc.date.accessioned2018-07-15T07:08:01Z
dc.date.available2018-07-15T07:08:01Z
dc.date.issued1384
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/27667
dc.description.abstractPeganum Haramalaاسپند) یکی از گیاهان تیره Zygophyllaceae میباشد که ترکیبات اصلی گیاه را آلکالوئیدهای آن تشکیل می دهند در مطالعه حاضراثر آلکالوئیدهای تام دانه اسپند بر روی عضله دوبطنی کردن جوجه بررسی گردید.جهت این بررسی از عضله ایزوله دوبطنی گردن جوجه 147روزه با کشش 2 گرم و دردمای 0C 37 محلول تیرود و با تحریک الکتریکی 01 استفاده گردید.عصاره به صورت وابسته به دوز و برگشتپذیر، اثر مهاری بر روی انقباضات ناشی از تحریکات الکتریکی عضله نشان داد، این اثر با مهارکنندههای کولین استراز و4 آمینوپیریدین برگشت پذیر نبود. همچنین عصاره برروی فلج ناشیازتوبوکورارین تقویتی نشان داد.مهار ایجاد شده توسط عصارهاسپندباعث یک شیفت به راست در منحنی دوز رسپانس بهاستیل کولین شد.بررسی اثر آلکالوئیدهای تام برروی پاسخ به کارباکول نشان داد که عصاره پاسخ به دوزهای واحد کارباکول را در دوزهای مختل افزایش میدهد، بنابراین عصاره دارای یک اثر مهار پیش سیناپسی است کهاحتمالا ازطریق تاثیربرروی پتانسیل کارعصب باروندآزادی ترانسمیتر میباشد،کهاثباتاین اثرنیازبهمطالعه بیشتری دارد.
dc.language.isoفارسی
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازی
dc.titleاثرات دانه گیاهPeganum Harmala بر روی عضلات مخطط
dc.typeپایان نامه
dc.contributor.supervisorفتحی آزاد, فاطمه
dc.identifier.docno602430
dc.identifier.callno3215
dc.description.disciplineداروسازی
dc.description.degreeدکترا


فایلهای درون آیتم

فایلهاسایزفرمتنمایش

هیچ فایل مرتبطی وجود ندارد

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم