مطالعه کمی انرژی آزاد سطح مایعات مختلف بااستفاده از پارامترهای اربیتال مولکولی
dc.date.accessioned | 2018-07-15T07:06:52Z | |
dc.date.available | 2018-07-15T07:06:52Z | |
dc.date.issued | 1380 | |
dc.identifier.uri | http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/27413 | |
dc.description.abstract | فاکتورهای انرژی آزاد سطح مایعات نشان دهنده قابلیت ترکردن سطوح جامد بوده ودر حلالیت ترکیبات اهمیت بسزایی دارند. با توجه به مشکلات موجود در سر راه اندازهگیری انرژی آزاد سطح و زاویه تماس در این تحقیق هدف استفاده از تکنیک QSPR جهت یافتن خصوصیات ساختمانی موثر در ایجاد انرژی آزاد سطح و زاویه تماس و ضریب گستردگی مایعات با سطوح جامد و نیزاستفاده از این معادلات برای پیشگویی کشش سطحی، واویه تماس و ضریب گستردگی (S) ترکیبات دیگر است. پارامترهای ساختمانی بکار رفته عبارتند از پارامترهای قابل محاسبه توسط اربیتال مولکولی توسط روش نیمه تجربی MINDO در نرم افزار MOPAC70 محاسبه شده و پارامترهای حلالیت، حجم مولی و انرژی تبخیر نیز توسط روش Fedors محاسبه شده اند. آنالیزهای آماری رگرسیون چند گانه و رگرسیون stepwise در نزم افزار MINITAB بین خصوصیات ساختمانی با و یا S منجر به یکسری روابط معنی دار برای الکان ها، اترها، الکیل بنزن ها و ترکیبات متفرقه دیگر مورد استفاده در این تحقیق شد. معادلات نشان دادند که همان دی پل و پارامتر حلالیت مهمترین پارامتر در تعیین زوایه تماس () ، کشش سطحی () و ضریب گستردگی (S) است بطوری که با افزایش آنها افزایش یافته و در نتیجه زوایه تماس افزایش و ضریب گستردگی کاهش مییابند (به عبارت دیگر قدرت تر کنندگی مایعات کاهش مییابد) همچنین پارامترهای سوپردلوکالایزابیلیتی نیز در کیفیت معادلات موثر بودهاند. معادلات حاصل از log y ، log نسبت به معادلاتواز کیفیت پایین تری برخوردار بودند. | |
dc.language.iso | فارسی | |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازی | |
dc.title | مطالعه کمی انرژی آزاد سطح مایعات مختلف بااستفاده از پارامترهای اربیتال مولکولی | |
dc.type | پایان نامه | |
dc.contributor.supervisor | غفوریان, طراوت | |
dc.identifier.docno | 602170 | |
dc.identifier.callno | 2958 | |
dc.description.degree | پایاننامه دکتری |
فایلهای درون آیتم
فایلها | سایز | فرمت | نمایش |
---|---|---|---|
هیچ فایل مرتبطی وجود ندارد |