Show simple item record

dc.date.accessioned2018-07-15T07:06:20Z
dc.date.available2018-07-15T07:06:20Z
dc.date.issued1391
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/27280
dc.description.abstract5 هیدروکسی متیل 2 فورآلدئید (5HMF) ترکیبی Genotoxic است که در اغلب فرآورده های حاوی ساکارز، گلوکز و فروکتوز در طی واکنش میلارد و گرماکافتی بوجود می آید. 5HMF همچنین در فرمولاسیونهای دارویی در پی تاثیر دمای استریلیزاسیون بر محلول های دکستروزی، مایعات دیالیز و شربتهای طبی حاوی ساکاروز و قندهای اینورت تشکیل می گردد. اثرات موتاژنی و DNA strandbreaking این فورآلدئیددر مدلهای آزمایشگاهی نشان داده شده است. کنترل غلظت 5HMF در مواد داروئی حاوی گلوکز و فروکتوز نیازمند روش سریع و دقیق است. در این بررسی، روش اسپکتروفتومتری تفاضلی جهت اندازهگیری 5HMF مورد استفاده قرار گرفته است. اندازه گیری بر اساس تفاضل جذب محلول85 ,شربت USP مورد آزمایش در طول موج 284 نانومتر نسبت به محلول هم مولار همان ماده ( A284) که جذب 5HMFU.V در آن با احیاء گروه کربنیل به وسیله محلول سدیم بوروهیدرید05 ,از بین رفته انجام گرفته است. نمونههای مورد استفاده شربتهای USP بودند که در pHهای3 ،4،5،6و، تهیه شده و دردمای C 50، C 60و C 70نگهداری و در زمان های معین و مشخصی نمونه برداری شدند. نتایج حاصله نشان میدهد که حرارت و غلظت پروتون تاثیر مستقیم بر روی پایداری شربت و ایجاد 5HMF دارد که افزایش حرارت و pHهای اسیدی باعث افزایش تولید 5HMF می گردد. انتخاب حرارت و pH مناسب در موقع تهیه ونگهداری شربت، باعث پایداری آن شده و تولید 5HMF را کاهش میدهد.
dc.language.isoفارسی
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازی
dc.titleبررسی اثر میزان حرارت بر روی تشکیل5HMF در شربتهای داروئی
dc.typeپایان نامه
dc.contributor.supervisorفرید, جواد
dc.identifier.docno602029
dc.identifier.callno2861
dc.description.disciplineداروسازی
dc.description.degreeپایاننامه دکتری


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record