dc.date.accessioned | 2018-07-13T13:12:09Z | |
dc.date.available | 2018-07-13T13:12:09Z | |
dc.date.issued | 1370 | |
dc.identifier.uri | http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/23344 | |
dc.description.abstract | سوسپانسیونها اشکال دارویی مهمی هستند که فرمولاسیون، ساخت، بستهبندی و پایداری متفاوتی از سایر اشکال دارویی دارند و از راههای خوراکی، موضعی و تزریقی مورد استفاده قرار میگیرند. همواره سوسپانسیونهای دارویی خوراکی از جمله اشکال دارویی بسیار مطلوب برای کودکان و بیمارانی که قادر به مصرف اشکال دارویی جامد نیستند بوده است. در این تحقیق جهت فرمولاسیون سوسپانسیون خوراکی mg5ml 100 ایبوپروفن ( یک داروی ضد تب، ضد درد و ضد التهاب غیر استروئیدی مفید وموثر) ابتدا برای یافتن بهترین سوسپانسیون کننده که عامل بسیار مهمی در پایداری فیزیکی سوسپانسیون و بهبود کیفیت ظاهری آن است، سوسپانسیونهای محتوی پلیمرهای مختلف سلولز شامل NaCMC، آویسل، HPMC,HEC, MC و مخلوط NaCMC و آویسل با غلظتهای مختلف تهیه گردید. ساخت سوسپانسیونها به روش تر نمودن اولیه گرد دارو توسط سورفکتانت و حداقل حجم حامل و سپس افزودن بقیه مواد فرمولاسیون، صورت گرفت. سپس آزمایشات بررسی پایداری فیزیکی نظیر تعیین حجم سدیمانتاسیون و دفعات بازپراکنش، یک ماه، سه ماه و شش ماه پس از ساخت روی تک تک سوسپانسیونها انجام شد و بهترین سوسپانسیون شامل075 ,، NaCMC و025 ,آویسل برگزیده شد. در نهایت پس از انجام تستهای ذوب و ا نجماد دورهای و آزمایشات سرعت انحلال و پایداری شیمیایی رسیدن به نتایج مطلوب همین سوسپانسیون به عنوان فرمولاسیون مناسب برای ایبوپروفن معرفی گردید. نتایج نشان داد این سوسپانسیون حداقل تا 3 سال می تواند پایدار بماند. | |
dc.language.iso | فارسی | |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازی | |
dc.title | بررسی فارماسیوتیکس سوسپانسیون خوراکی ایبوپروفن | |
dc.type | پایان نامه | |
dc.contributor.supervisor | نخودچی, علی | |
dc.identifier.docno | 600121 | |
dc.identifier.callno | 2782 | |
dc.description.degree | پایاننامه دکتری | |