Show simple item record

dc.date.accessioned2018-07-13T13:12:09Z
dc.date.available2018-07-13T13:12:09Z
dc.date.issued1370
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/23344
dc.description.abstractسوسپانسیونها اشکال دارویی مهمی هستند که فرمولاسیون، ساخت، بستهبندی و پایداری متفاوتی از سایر اشکال دارویی دارند و از راههای خوراکی، موضعی و تزریقی مورد استفاده قرار میگیرند. همواره سوسپانسیونهای دارویی خوراکی از جمله اشکال دارویی بسیار مطلوب برای کودکان و بیمارانی که قادر به مصرف اشکال دارویی جامد نیستند بوده است. در این تحقیق جهت فرمولاسیون سوسپانسیون خوراکی mg5ml 100 ایبوپروفن ( یک داروی ضد تب، ضد درد و ضد التهاب غیر استروئیدی مفید وموثر) ابتدا برای یافتن بهترین سوسپانسیون کننده که عامل بسیار مهمی در پایداری فیزیکی سوسپانسیون و بهبود کیفیت ظاهری آن است، سوسپانسیونهای محتوی پلیمرهای مختلف سلولز شامل NaCMC، آویسل، HPMC,HEC, MC و مخلوط NaCMC و آویسل با غلظتهای مختلف تهیه گردید. ساخت سوسپانسیونها به روش تر نمودن اولیه گرد دارو توسط سورفکتانت و حداقل حجم حامل و سپس افزودن بقیه مواد فرمولاسیون، صورت گرفت. سپس آزمایشات بررسی پایداری فیزیکی نظیر تعیین حجم سدیمانتاسیون و دفعات بازپراکنش، یک ماه، سه ماه و شش ماه پس از ساخت روی تک تک سوسپانسیونها انجام شد و بهترین سوسپانسیون شامل075 ,، NaCMC و025 ,آویسل برگزیده شد. در نهایت پس از انجام تستهای ذوب و ا نجماد دورهای و آزمایشات سرعت انحلال و پایداری شیمیایی رسیدن به نتایج مطلوب همین سوسپانسیون به عنوان فرمولاسیون مناسب برای ایبوپروفن معرفی گردید. نتایج نشان داد این سوسپانسیون حداقل تا 3 سال می تواند پایدار بماند.
dc.language.isoفارسی
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازی
dc.titleبررسی فارماسیوتیکس سوسپانسیون خوراکی ایبوپروفن
dc.typeپایان نامه
dc.contributor.supervisorنخودچی, علی
dc.identifier.docno600121
dc.identifier.callno2782
dc.description.degreeپایاننامه دکتری


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record