بررسی اثرات Milk thistle بر روی هپاتیت و فیبروز کبدی ناشی از متوتروکسایت در رت
dc.contributor.advisor | ارگانی, حسن | |
dc.date.accessioned | 2018-07-13T10:16:13Z | |
dc.date.available | 2018-07-13T10:16:13Z | |
dc.date.issued | 1389 | |
dc.identifier.uri | http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/21290 | |
dc.description.abstract | هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره خارمریم در برابر هپاتیت و فیبروز کبدی ناشی از متوتروکسایت است. مواد و روشهادر یک مطالعه تجربی، 30 موش صحرای نر از نژاد wistar (با وزن 250 تا 300 گرم) وارد مطالعه شده و بطور تصادفی در سه گروه 10 تایی تقسیم گردیدند. در گروه اول (A) نرمال سالین داخل صفاقی، در گروه دوم (B) متوتروکسایت داخل صفاقی و عصاره خارمریم خوراکی و در گروه سوم (C) متوتروکسایت داخل صفاقی تجویز شد. اندازه گیری پارامترهای سرمی (شامل آنزیم های کبدی، آلکالن فسفاتاز، آلبومین، بیلی روبین مستقیم و توتال، کرایتینی، BUN) قبل و بعد از مداخله با فواصل 15 روزه انجام شد. پس از 6 هفته،نگهداری در شرایط یکسان موشها Sucrificed شده و بررسی پاتولوژیک کبد با میکروسکوپ نوری و بااستفاده از سیستم امتیازدهی نیمه کمی (SSS) جهت درجه فیبروز صورت گرفت.نتایجپارامترهای پایه (پیش از مداخله) سرم بین سه گروه تفاوت معنی داری نداشت (05/0<p). در گروه A یک موش مرد و موش دیگر گم شد، بنابراین مطالعه بر روی 8 موش صورت گرفت. در پایان بررسی (6 هفته)، آنزیم های کبدی (ALT، AST)، آلکالن فسفاتاز، بیلی روبین توتال و مستقیم، کراتینین و BUN در گروه C در مقایسه با دو گروه دیگر بیشتر بود. آلبومین سرم نیز در این گروه کمترین میزان بود. تفاوت معنی داری از این نظر بین دو گروه A و B مشاهده نشد. متوسط SSS در گروه های A، B و C بترتیب 46/025/1، 52/040/1 و 82/070/6 بود (001/0>p). | |
dc.language.iso | فارسی | |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده پزشکی | |
dc.title | بررسی اثرات Milk thistle بر روی هپاتیت و فیبروز کبدی ناشی از متوتروکسایت در رت | |
dc.type | پایان نامه | |
dc.contributor.supervisor | غفاری, علیرضا | |
dc.identifier.docno | 607027 | |
dc.identifier.callno | 7027 | |
dc.description.degree | دکترای تخصصی داخلی |
فایلهای درون آیتم
فایلها | سایز | فرمت | نمایش |
---|---|---|---|
هیچ فایل مرتبطی وجود ندارد |