نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorارگانی, حسن
dc.date.accessioned2018-07-13T10:16:13Z
dc.date.available2018-07-13T10:16:13Z
dc.date.issued1389
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/21290
dc.description.abstractهدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره خارمریم در برابر هپاتیت و فیبروز کبدی ناشی از متوتروکسایت است. مواد و روشهادر یک مطالعه تجربی، 30 موش صحرای نر از نژاد wistar (با وزن 250 تا 300 گرم) وارد مطالعه شده و بطور تصادفی در سه گروه 10 تایی تقسیم گردیدند. در گروه اول (A) نرمال سالین داخل صفاقی، در گروه دوم (B) متوتروکسایت داخل صفاقی و عصاره خارمریم خوراکی و در گروه سوم (C) متوتروکسایت داخل صفاقی تجویز شد. اندازه گیری پارامترهای سرمی (شامل آنزیم های کبدی، آلکالن فسفاتاز، آلبومین، بیلی روبین مستقیم و توتال، کرایتینی، BUN) قبل و بعد از مداخله با فواصل 15 روزه انجام شد. پس از 6 هفته،نگهداری در شرایط یکسان موشها Sucrificed شده و بررسی پاتولوژیک کبد با میکروسکوپ نوری و بااستفاده از سیستم امتیازدهی نیمه کمی (SSS) جهت درجه فیبروز صورت گرفت.نتایج‌پارامترهای پایه (پیش از مداخله) سرم بین سه گروه تفاوت معنی داری نداشت (05/0<p). در گروه A یک موش مرد و موش دیگر گم شد، بنابراین مطالعه بر روی 8 موش صورت گرفت. در پایان بررسی (6 هفته)، آنزیم های کبدی (ALT، AST)، آلکالن فسفاتاز، بیلی روبین توتال و مستقیم، کراتینین و BUN در گروه C در مقایسه با دو گروه دیگر بیشتر بود. آلبومین سرم نیز در این گروه کمترین میزان بود. تفاوت معنی داری از این نظر بین دو گروه A و B مشاهده نشد. متوسط SSS در گروه های A، B و C بترتیب 46/025/1، 52/040/1 و 82/070/6 بود (001/0>p).
dc.language.isoفارسی
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده پزشکی
dc.titleبررسی اثرات Milk thistle بر روی هپاتیت و فیبروز کبدی ناشی از متوتروکسایت در رت
dc.typeپایان نامه
dc.contributor.supervisorغفاری, علیرضا
dc.identifier.docno607027
dc.identifier.callno7027
dc.description.degreeدکترای تخصصی داخلی


فایلهای درون آیتم

فایلهاسایزفرمتنمایش

هیچ فایل مرتبطی وجود ندارد

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم