بررسی اثرات سیستمیک میکوتوکسینهابررت و جنین آن
Abstract
در بررسی حاضر موشهای نژاد ویستار ( ( Wistar به سه گروه تقسیم شدند:یک گروه بعنوان کنترل از غذای معمولی، گروه آزمایشی اول مدت یک ماه و گروه آزمایشی دوم مدت سه ماه از غذای آلوده به آسپرژیلوس فومیگاتوس و آسپرژیلوس فلاووس تغذیه نمودند.در هر سه گروه از ارگانهای مختلف از جمله ریه، کبد، روده و کلیه نمونهبرداری بعمل آمده و اثرات هیستوپاتولوژیک استفاده از غذای آلوده به قارچ، مورد بررسی قرار گرفت.تغییرات فوق نشان دهنده اثرات سوء قارچهای فوق بر ارگانهای مختلف میباشد.از آنجائیکه استفاده از مواد غذائی کپک زده در دامداری کاملا مرسوم شده است بازنگری در این امر و جلوگیری از مصرف اینگونه مواد غذایی کاملا ضروری به نظر میرسد.از طرف دیگر دادن آگاهی به مردم برای نحوه نگهداری مواد غذایی که دور از دسترس قارچها باشد، می تواند در این زمینه کمک کننده باشد