بررسی میزان بیان miR 92,miR 21,miR 103,miR720 ،درسرم افراد مبتلا به سرطان کولورکتال و مقایسه آن با افراد سالم
Loading...
Date
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده پزشکی
Abstract
سرطان کولورکتال یکی از شایع ترین بدخیمی های در سراسر جهان می باشد . micro_RNA ها گروهی از ژن های غیرکدکننده هستند که با توجه به پایداری بالا و سایز کوچکشان می توانند به عنوان بیومارکرهای زیستی در تشخیص بیماری های گوناگون من جمله سرطان کمک کننده باشند. miR-21, miR-720 و miR-103 miR-92 از ژن های مهمی هستند که تغییرات بیانی و اپی ژنتیکی آن تاکنون در چندین سرطان مورد ارزیابی و تایید قرار گرفته است. در همین راستا در مطالعه¬ی حاضر، هدف بررسی تغییر سطح نسبی تغییرات بیان این ژنها در نمونه های سرمی بیماران مبتلا به سرطان کولون است .
روش¬ها: طی این بررسی نمونه سرم مربوط به 50 بیماران و 50 نمونه از سرم افراد سالم به عنوان نمونه عنوان کنترل جمع آوری شد. پس از جمع آوری نمونه هامیزان بیان ژن مورد نظر با استفاده از روش Real-time PCR مورد ارزیابی قرار گرفت. تفاوت در سطح بیان دو گروه با آزمون¬های آماری مناسب بررسی شد. در آزمون های آماری 05/0Pvalue< معنی دار تلقی شد.
یافته ها: میزان بیان تمامی ژنهای مورد بررسی به در این تحقیق دارای تغییرات معنی داری در گروه بیمار نسبت به گروه کنترل بود . اما این تغییرات با هیچ یک از ویژگی های کلینیکوپاتولوژیک بیماران دارای ارتباط نبود.